Makkelijke recepten om te koken

Koken, de één vindt het geweldig om te doen en de ander walgt ervan. Meestal komt dit omdat je het na je werk moet doen en je dus weinig tijd hebt. Voor die mensen heb ik een aantal gerechten bij elkaar verzameld die je makkelijk en binnen 30 minuten klaar kunt maken. Hierdoor kun je jouw tijd besteden aan dingen die je wel leuk vindt. 

Bami met pangangsaus

Bij het horen van deze woorden dan denken de meesten gelijk aan de chinees. Dit gerecht is alleen een tikkeltje anders. Er zit namelijk geen vlees doorheen zoals bij de chinees. Desalniettemin is het erg lekker. Het is alleen niet de meest gezonde maaltijd. In de saus zit namelijk behoorlijk veel suiker. Dus misschien kun je dit gerecht beter overslaan als je op dieet bent. 

De Hollandse keuken

Pasta en buitenlandse gerechten worden steeds populairder. Alleen onze eigen keuken heeft ook veel te bieden. Zo kun je kiezen voor een oer-Hollandse stamppot. Maak bijvoorbeeld eens een andijviestamppot. Het is super makkelijk om te maken. Het enige wat je hoeft te doen is aardappelen koken en vervolgens gooi je er andijvie bovenop. Daarna stamp je het aan en het is klaar.

Kruidige aardappelen

Een makkelijker gerecht dan dit bestaat bijna niet. Gekruide aardappelen met worst is ook nog eens super lekker. Het enige wat je hoeft te doen is kruidige aardappelen te kopen en een paar worstjes. Deze doe je in een ovenschaal. Vervolgens voeg je nog wat groenten toe. Daarna doe je hem in de oven en voilà een heerlijke maaltijd binnen 30 minuten.

Pastasalade maken

Een pastasalade is de ideale maaltijd. Je kunt het namelijk als lunch en avondeten gebruiken. Omdat het toch koud is kun je het overal mee naartoe nemen. Ga je bijvoorbeeld lekker picknicken in een park? Neem dan je pastasalade mee en je weet zeker dat je picknick geslaagd is. Er zijn eindeloos veel variaties mogelijk met een pastasalade. Ben je enorm fan van biefstuk? Dit kun je er perfect doorheen doen. Ook als je een favoriete dressing hebt kun je die toevoegen. Hou je niet van een koude maaltijd in de avond? Dan kun je ervoor kiezen om je biefstuk of kip te bakken. Hierdoor is je vlees warm en je salade koud. De koude salade zorgt voor een frisse twist aan je maaltijd.