restaurant

De beste restaurants van Nederland

Is koken helemaal niet je ding en hou je er eerder van om verzorgd te worden? Dan heb ik een aantal super goede restaurants op een rij gezet. Het zijn geen standaard restaurants, maar restaurants van het hoge segment. In dit artikel laat ik je de michelin restaurants van Nederland zien. Deze worden elk jaar bepaald aan de hand van een jury. Deze delen sterren uit aan een restaurant. Hieronder vind je de restaurants met de meeste sterren.

De Librije

Waarschijnlijk heeft iedereen deze naam ooit wel eens gehoord, De Librije. Dit restaurant is gevestigd in Zwolle. Sinds 2004 heeft dit restaurant al drie michelinsterren. Dit is daarmee het enige restaurant in heel Nederland met drie sterren. Het restaurant onderscheid zich door vooral producten uit de omgeving te halen en daarmee gerechten te bereiden. De eigenaar van dit sterrenrestaurant is Jonnie de Boer. Samen met zijn vrouw Thérèse runt hij het bedrijf. Jonnie is de chefkok van het restaurant. Zijn vrouw Thérèse 

De lindenhof in Giethoorn

In het dorp Giethoorn staat het restaurant De Lindenhof. Dit restaurant zit vlakbij Nationaal Park Weerribben-Wieden. De eigenaar is Martin Kruithof en hij runt het restaurant samen met zijn vrouw Marjan. Martin begon zijn carrière in Frankfurt bij een bekend restaurant. Nadat hij hier ervaring heeft opgedaan is hij zijn eigen restaurant gestart in Giethoorn. Naast dat je er kunt eten, kun je er ook blijven overnachten. Er zit namelijk een hotel bij het restaurant. Heb je liever je eigen huis? Ook dat kan. Er is naast het restaurant namelijk een tweetal huizen die je kunt boeken. Naast koken voor zijn gasten vaart hij ze ook rond door de mooie natuur die Giethoorn kent. Om mensen te inspireren heeft hij zijn eigen boek geschreven met de bijpassende naam ‘’de varende chef’’.