Google Ads

Wortel-citroensoep

(2 personen)
Ingrediënten:
1 sjalotje
1 winterwortel
1 stengel bleekselderij
1/2 citroen
1 eetlepel olijfolie
1 kruidenbouillontablet
zout, peper
1 eetlepel fijngeknipte bieslook

Bereiding:
• Maak het sjalotje, de wortel en de bleekselderij schoon en snijd ze heel fijn.
• Verhit de olie in een pan en fruit de groenten ± 2 minuten.
• Boen intussen de citroen goed schoon en rasp een kwart van de gele schil dun af.
• Pers de citroen uit en roer het citroensap door de groenten.
• Verkruimel de bouillontablet erboven en voeg 4 dl water en 1/2 theelepel geraspte citroenschil toe.
• Breng de soep aan de kook en kook de groenten in ± 7 minuten zachtjes gaar.
• Pureer de soep met een staafmixer.
• Warm de soep nog even door en voeg naar smaak zout en peper toe.
• Schep de soep in diepe borden en strooi er de bieslook in.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>