Google Ads

Walnootkoekjes

Ingrediënten:
200 gram boter
125 gram poedersuiker
1 mespuntje vanillesuiker
1 eidooier
60 gram geraspte walnoten
300 gram bloem
400 gram marsepein
wat extra Poedersuiker
abrikozenjam
400 gram chocolade
Walnoten, gehalveerd, om te versieren

Bereiding:
• Meng de boter met de poedersuiker, vanillesuiker, eierdooiers en de geraspte walnoten.
• Voeg tijdens het kneden beetje bij beetje de bloem toe.
• Laat het deeg afgedekt in de koelkast gedurende 1 uur rusten.
• Rol het deeg uit op met bloem bestoven oppervlakte en snij er vormpjes uit,
• Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en bak in een voorverwarmde oven op 150°C lichtgeel voor ongeveer 15-20 minuten.
• Kneed marsepein samen met de poedersuiker, rol dun uit en snij ze ook klein.
• Besmeer de afgekoelde koekjes met abrikozenjam en bedek ze met het marsepein.
• Doe hier de chocolade over en versier met een halve walnoot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Advertenties