Google Ads

Verkeerslichtlasagna

Ingrediënten:
lasagnebladen
100 gram gehakt
100 gram broccoli
50 gram tomatenpuree
100 gram zure room
62 1/2 gram Emmentaler, geraspt
47 1/2 gram Pesto Genovese
1/2 gele paprika
1/2 eetlepel Mosterd
1/2 eetlepel koolzaadolie
Zout en peper uit de molen
Paprika poeder, zoet
cayenne peper
komijnpoeder

Bereiding:
• Blancheer de broccoli kort in warm, gezout water, zodat deze stevig blijft en snij de grootste roosjes af.
• Bak het gehakt in een pan en breng op smaak met zout, peper, paprika, cayennepeper en komijn.
• Voeg de tomatenpuree toe en meng goed.
• Meng 50 gram zure room met de mosterd en breng op smaak met peper en zout.
• Meng de resterende zure room met de olie om het romiger te maken.
• Snijd de paprika in kleine blokjes.
• Vet een ovenschaal in en leg er een laag lasagneblaadjes in.
• Verdeel wat pesto erover, leg de broccoli erop en voeg de rest van de pesto toe.
• Leg hier weer wat lasagneblaadjes op, bestrijk deze met een deel van de mosterdcrème.
• Strooi de blokjes paprika erover en bedek met de resterende mosterd.
• Leg er nog wat lasagneblaadjes bovenop en verdeel het gehakt erover.
• Leg er nog een laag lasagneblaadjes bovenop doe er de zure room en bedek met Emmentaler.
• Zet de lasagne 45 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>