Google Ads

Pruimentaart

Ingrediënten: 
100 g boter
125 g suiker
400 g bloem
1 Middelgroot ei
1 snufje zout
150 ml melk
wat gist
2 kg pruimen
Vet en bloem voor de bakplaat

Bereiding:
• Meng de boter, bloem, 100 g suiker, ei en zout in een mengkom.
• Maak melk lauw in een pan, en los de gist erin op.
• Doe het melkmengsel in de kom en meng alles met een mixer tot een glad deeg.
• Dek het deeg af en laat ongeveer 40 minuten op een warme plaats staan.
• Halveer de pruimen, ontpit ze, snijd de helften in.
• Kneed het deeg met bloem bestoven handen goed en rol gelijkmatig uit op een ingevette bakplaat.
• Zet weer ongeveer 20 minuten op een warme plaats.
• Leg de pruimen dicht bij elkaar op het deeg, waardoor de inkepingen naar boven te liggen.
• Bestrooi met suiker.
• Bak in voorverwarmde oven (175°C) gedurende ongeveer 30 minuten.
• Bestrooi weer met wat suiker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Advertenties