Google Ads

Pompoen-Courgette Salade

Ingrediënten:
200 gram pompoen vlees
1/2 courgette, medium
Curry
1/2 sjalot
25 ml olijfolie
wat verse basilicum
klein teentje knoflook
Zout, vers gemalen peper
1 eetlepel balsamico azijn
1/4 theelepel honing
12 1/2 gram geroosterde pompoenpitten

Bereiding:
• Snij de pompoen doormidden, verwijder de kern en de schil en snijd het vlees in 2-3 cm brede stroken. 
• Was de courgette en snijd in 5mm dikke plakken. 
• Pel sjalotje en snijd deze in plakjes.
• Verhit de olijfolie in een grote pan, pompoen en courgette goudbruin gebakken met een pittige curry erbij. 
• Leg de courgette en pompoen plakjes afwisselend op een bord. 
• Arrangeer de blaadjes basilicum en plakjes sjalot ertussen.
• Pel de knoflook voor de dressing, snipper deze en meng met zout, peper, honing en balsamico azijn.
• Bestrooi plakken groenten met de dressing, dek het bord af met folie en laat een uur trekken.
• Voor het opdienen, bestrooi met geroosterde pompoenpitten.

One Response to Pompoen-Courgette Salade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Advertenties