Google Ads

Toscaanse Tomaten-broodschotel

Ingrediënten:
75 gram Baguette (oud)
35 ml melk
63 gram mozzarella
1 grote tomaat
65 gram Crème legère
1/2 ei
Basilicum, vers
Zout en peper, vers gemalen

Bereiding:
• Snijd de baguette in plakjes ongeveer 1 cm dik en besprenkel met melk.
• Snijd de tomaten in plakjes, evenals de mozzarella.
• Leg de baguette, tomaten, mozzarella en basilicumblaadjes om en om in een ovenschotel.
• Meng de crème legère met het ei en breng op smaak met zout en peper.
• Verdeel dit mengsel over de schotel.
• Bak ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven bij 180°C.
• Strooi een paar basilicumblaadjes over de schotel.

Tomatensalade Met Zachte Kaas

Ingrediënten:
60 gram zachte kaas
2 trostomaten
1/2 ui, rood
kruidenzout
peper, vers gemalen
4 basilicumblaadjes
1/2 eetlepel pompoenzaadolie
1 eetlepel vruchtensaus (bv bessensaus)

Bereiding:
• Snijd de zachte kaas in plakjes.
• Was de tomaten en snijd in fijne plakjes.
• Schil de ui en snijd in fijne ringen.
• Verdeel tomaten, kaas en uienringen over een bord en breng op smaak met kruidenzout en peper.
• Was de basilicaatbladeren, schud ze droog en verdeel ze over het bord.
• Verdeel de pompoenzaadolie over de tomaten.
• Verdeel de vruchtensaus over de kaas.

Broccoli-aardappelschotel

Ingrediënten:
2 1/2 middelgrote aardappelen
1/2 middelgrote Broccoli
1 1/2 ei
1/2 kop zure room
1/2 kleine ui
1/2 wortel
Zout en Peper
paprika
anijs
korianderpoeder
komijnpoeder
Boter voor de mal
Kaas

Bereiding:
• Schil de aardappelen, snijd ze en kook ze in licht gezouten water.
• Schil vervolgens de wortel en snijd deze in kleine dunne plakjes.
• Snijd de broccoli in stukjes.
• Snijd de ui in kleine blokjes.
• Meng voor de saus de zure room met de eieren en breng op smaak.
• Bedek de bodem van een ingevette bakschotel met wortelen, leg en een laag aardappelen op.
• Voeg hierna een laag ui toe, een laag broccoli en nog eens een laag aardappelen.
• Giet wat van de saus over elke laag, giet de rest bovenop de schotel.
• Bedek alles met kaas en plaats in de voorverwarmde oven op 180°C en bak voor 30 minuten.

Aardappel-zalm gratin met dille roomsaus

Ingrediënten:
Wat dille
50 ml melk
50 gram slagroom
1/4 kopje water
1/4 kg aardappelen
Vet voor de mal
Zout en peper
Nootmuskaat
62 1/2 gram Cherrytomaat
1 zalmfilet, zonder huid
knoflook

Bereiding:
• Snij de dille fijn, roer de melk, room en water erdoor en breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en knoflook.
• Schil de aardappelen, was ze en snijd in dunne plakjes.
• Wrijf een ovenschaal in met knoflook en vet.
• De aardappelschijfjes lagen in de mal en wat zout.
• Giet de roomsaus erover tot de aardappelen volledig bedekt zijn.
• Bak in de voorverwarmde oven bij 200°C voor ongeveer 45 minuten.
• Was de de cherry tomaten en snijd ze doormidden.
• Was de zalm, bet droog en breng op smaak met zout en peper.
• Verdeel de zalm en tomaten over de aardappelen en bak nog eens 15 minuten in de oven.

Avocado salade om mee te nemen

Ingrediënten:
1/4 grapefruit
1/2 avocado
1/2 ui (rood)
100 g kikkererwten (blik)
1 el olie
1 theelepel honing
1 snufje zout
1 snufje peper
5 blaadjes basilicum
1 weckglas met dop

Bereiding:
• Meng olie, zout, peper en honing en giet het in het glas.
• Snijd het vruchtvlees van de avocado en grapefruit in blokjes.
• Snijd de ui in ringen en giet de kikkererwten af
• Plaats de helft van de basilicumblaadjes op de dressing.
• Dek af met grapefruit, avocado, ui en kikkererwten.
• Garneer met de resterende basilicum.
• Sluit af met de deksel en koel tot consumptie.

Courgettesoep met roomkaas

Ingrediënten:
2 grote courgettes
2 grote wortels
2 middelgrote aardappelen
1 ui
500 ml plantaardige bouillon
100 gram roomkaas
1 eetlepel olie
peterselie
Zout en peper

Bereiding:
• Was de wortelen en courgettes.
• Schil wortelen en aardappelen.
• Snijd courgette, wortelen en aardappelen en snij in kleine blokjes.
• Schil de ui en hak ze fijn.
• Doe de olie in een pan en bak de ui glazig.
• Doe de groenten erbij en bak bak kort mee.
• Doe de bouillon erbij en laat ongeveer 10-15 minuten sudderen.
• Wanneer de groenten zacht, pureer de soep.
• Roer de roomkaas door de nog warme soep en breng op smaak met zout en peper.
• Was de peterselie, hak deze fijn en voeg toe aan de soep.

Mozzarella kip in basilicum-roomsaus

Ingrediënten:
1 kipfilet
Zout en peper
wat olie
63 gram Cocktailtomaten
wat basilicum
50 gram room
25 gram roomkaas
31 gram Mozzarella
Parmezaanse kaas
1 eetlepel kruidenboter

Bereiding:
• Was het vlees, dep droog en breng op smaak met zout en peper.
• Verwarm de olie in een koekenpan.
• Bak de kip op een hoog vuur aan alle kanten bruin voor ongeveer 5 minuten.
• Was de tomaten en snijd ze doormidden.
• Pluk de basilicumblaadjes, was ze en hak ze fijn.
• Verwarm de room in een pan, roer de roomkaas erdoor en laten smelten.
• Breng op smaak met zout en peper en roer tweederde van de basilicum erdoor.
• Doe de kip en tomaten in een ingevette ovenschaal en giet de saus erover.
• Snij de mozzarella in kleine stukjes en verdeel het over het vlees.
• Distribueer de geraspte Parmezaanse kaas en kruidenboter in kleine klontjes over de schotel.
• Bak in de voorverwarmde oven op 200 graden voor 30 minuten.
• Bestrooi met de rest van basilicum en serveer.

Zoete aardappelsoep

Ingrediënten:
200 g zoete aardappel
200 g aardappelzetmeel
150 g wortel
1/2 handje groene kernel
1/2 ui
2.1 stengels van rozemarijn
1 laurierblad
1/2 scheutje witte wijn, droge
200 ml bouillon
50ml melk
pompoenpitten
zure room
Kruiden, gemengd
Zout en peper
1/2 eetlepel kiemolie
1/2 liter groentebouillon

Bereiding:
• Sauteer de fijngehakte ui in de kiem olie en blus af met witte wijn.
• Voeg de fijngesneden groenten, rozemarijn, laurier en groene kernel toe,
• Giet de bouillon over de soep en kook gaar.
• Haal de rozemarijn en laurierblad uit de soep en pureer de rest.
• Voeg ongeveer 50 ml melk toe en breng op smaak met zout en peper.
• Doe de soep in een kom, leg een klodder zure room in het midden en bestrooi gemengde kruiden en pompoenpitten erover.

Muesli

4 eetlepels havermout
150 ml melk
1 appel (klein, rood)
1 eetlepel gemalen hazelnoot
1 eetlepel honing

Bereiding:
• Meng de havermout met de melk.
• Dek af en laat overnacht weken in de koelkast.
• Spoel de appel schoon, droog af en rasp grof.
• Roer de appel, hazelnoten en honing onder de havermout.

Pasta met gember en komijn

Ingrediënten:
150 gram penne rigate
50 gram knolselderij
1/2 wortel
1/2 ui
1 eetlepel tomatenpuree
150 ml plantaardige bouillon
1/2 blikje gehakte tomaat
10 gram gember, verse
1/2 eetlepel komijn
1/2 eetlepel Oregano
1/2 eetlepel basilicum
peper
olijfolie
1 knoflook
Petersilie
Parmezaanse kaas

Bereiding:
• Snij de wortel, knolselderij en ui in kleine stukjes en bak ze in een beetje olijfolie in een pan voor ongeveer 15 minuten.
• Voeg de tomatenpuree toe en bak op een hoog vuur, onder regelmatig doorroeren.
• Blus na een paar minuten af met wat groentebouillon en kook de saus enigszins in.
• Voeg de rest van de groentebouillon, de gehakte tomaten en knoflook toe en kook de saus op een laag vuur.
• Breng de saus op smaak komijn, oregano en basilicum.
• Rasp de verse gember met een rasp direct in de saus.
• Laat op een laag vuur sudderen gedurende ongeveer een uur onder af en toe roeren.
• Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
• Doe de pasta met de saus in een diepe bord, breng op smaak met Parmezaanse kaas en peterselie en een flinke scheut olijfolie.