Google Ads

Marsepein

Ingrediënten:
125 gram blanke amandelen
125 gram poedersuiker
1 theelepel citroensap
1 kleine eetlepel sinaasappellikeur

Bereiding:
• Maal de amandelen in een keukenmachine heel fijn.
• Voeg de poedersuiker, het citroensap en 1/2 eetlepel likeur toe en meng alles tot een stevig deegachtig mengsel ontstaat.
• Voeg eventueel naar smaak nog wat likeur toe.
• Vorm een grote bal, verpak die in plasticfolie en laat hem, om de smaak te laten ontwikkelen, een week in de koelkast rusten.

Spinaziesoep

Ingrediënten:
500 g rundergehakt
1 grote ui
250 g bladspinazie
1 wortel
1 paprika, rood
300 g champignons, bruin
1 blik kokosmelk
3 eetlepels paprikapasta
350 ml water
olijfolie
Zout en peper

Bereiding:
• Snij de ui, wortel en paprika in blokjes.
• Snijd de champignons in fijne reepjes.
• Verhit de olijfolie en paprikapasta in de pan en fruit hierin het gehakt.
• Voeg de groenten en spinazie toe en bak kort.
• Voeg vervolgens de kokosmelk en het water toe.
• Laat de soep 20 minuten sudderen.

Warme bisschopswijn

(6 glazen)

Ingrediënten:
10 kruidnagels
schil van 1/2 citroen
1 stukje pijpkaneel,
3 dl rode wijn
3 dl bessenwijn
45 gram suiker

Bereiding:
• Verwarm de kruidnagels, citroenschil, pijpkaneel, rode en bessenwijn op een laag vuur tot ± 70°C.
• Dek de pan af en laat de wijn 1-2 uur zachtjes trekken.
• Los de suiker in de wijn op en schenk de warme wijn in de glazen.

Pastaschotel met worst

Ingrediënten:
63 gram pasta
75 gram Cabanossi
50 gram Bockwurst
100 gram tomatenblokjes
1/2 paprika, rood
1/2 ui
50 ml crème
1/4 theelepel tomatenpuree
1/4 el olie
25 ml water uit de noedels
25 g Gouda, geraspt
Paprikapoeder
Zout en peper
knoflookpoeder
Vet voor de mal

Bereiding:
• Kook de pasta in zout water ongeveer 2 minuten korter dan op de verpakking staat.
• Vang bij het gieten van de pasta wat water op.
• Snijd in de tussentijd de uien, paprika’s, Cabanossi en worst in stukjes.
• Bak de uien samen met de Cabanossi in een pan met een beetje olie.
• Voeg na 2-3 minuten de paprika toe, bak kort mee en blus af met de tomatenblokjes.
• Voeg de tomatenpuree, room en het pasta water toe en breng aan de kook.
• Breng op smaak met paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper.
• Doe de noedels in een ingevette ovenschaal, giet over de saus erover en bedek met kaas.
• Bak in de oven op 200°C voor ongeveer 15 minuten tot de kaas is gesmolten.

Geitenkaastaartje

Ingrediënten:
zachte geitenkaas
snackcups
gedroogde oregano
grofgemalen zwarte peper
olie

Bereiding:
• Geitenkaas in plakjes snijden en in een snackcup leggen.
• Strooi er oregano en grofgemalen zwarte peper over.
• Druppel er wat (citroen)olie over.
• Laat de taartjes onder een hete grill goudbruin worden.

Amandelspijs

Ingrediënten:
100 gr blanke amandelen
100 gr suiker
1 ei
het sap van 1/2 citroen

Bereiding:
• Maal de amandelen, meng ze met de suiker en maal nogmaals.
• Klop het ei los en voeg het samen met het citroensap toe.
• Kneed alles goed en zet het verpakt in folie in een afgesloten schaal in de koelkast.
• U kunt de spijs enkele weken bewaren.

Pittige gebakken paprika’s

Ingrediënten:
2 gele paprika’s
2 rode paprika’s
1 rode peper
2 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel gedroogde tijm
zout en versgemalen peper

Bereiding:
• Paprika’s wassen, schoonmaken en in repen snijden.
• Peper wassen, in lengte halveren, de zaadjes verwijderen en in kleine stukjes snijden.
• Knoflook pellen en in kleine stukjes snijden.
• In hapjespan de olie verhitten en de paprika op halfhoog vuur ca. 3 minuten roerbakken.
• Peperstukjes en knoflook op laag vuur ca. 1 minuut meebakken.
• Breng op smaak met tijm, zout en peper.
• Paprika’s met deksel op pan in nog ca. 6 minuten zachtjes gaar stoven.

Groene koolstamppot

Ingrediënten:
100 gr rundergehakt
1 kleine gesnipperde ui
100 gr kleingesneden groene kool
200 gram aardappelen
kerri naar smaak

Bereiding:
• Kook de aardappelen gaar.
• Bak het gehakt rul, voeg de gesnipperde ui toe en doe er, als die glazig zijn, de kerrie bij.
• Breng water met wat zout aan de kook, blancheer de groene kool ± 5 minuten en laat uitlekken.
• Doe de aardappelen, de groente en het gehakt-uimengsel bij elkaar en stamp er met een pureestamper een stamppot van.
• Voeg, als de stamppot wat te droog is, een beetje gekookte melk toe.

Eicurry met tomatensalade

Ingrediënten:
75 g snelkookrijst
2 eieren
3 bosuitjes
3 tomaten
1/2 pot curry roerbaksaus kokos-ananas (a 250g)
1/2 zakje verse koriander (a 15 g)
2 eetlepels sladressing naturel (fles)

Bereiding:
• Rijst koken volgens aanwijzing op verpakking.
• Eieren in 6-8 min. bijna hard koken.
• Bosuitjes in ringetjes snijden en tomaten in partjes.
• Eieren laten schrikken onder koud stromend water, pellen en in de lengte halveren.
• Rijst afgieten en met deksel op pan even laten staan.
• In steelpan currysaus met bosuitjes 3 min. zachtjes verwarmen.
• Koriander fijnsnijden en helft ervan met sladressing door tomaatpartjes mengen.
• Halve eieren in currysaus leggen en rest van koriander erover strooien.
• Rijst en curry op bord scheppen en serveren met tomatensalade.

Kruidnootjes

Ingrediënten:
40 gram zachte boter
50 gram bruine basterdsuiker
1 1/2 theelepel speculaaskruiden
zout
100 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk

Bereiding:
• Doe de boter, de basterdsuiker, de kruiden en een snufje zout in een kom en roer het met een vork tot een egale zachte massa.
• Voeg al roerend de helft van het zelfrijzend bakmeel en 1 eetlepel melk toe en vermeng alles goed.
• Voeg de rest van het zelfrijzend bakmeel en de rest van de melk toe en kneed het met een koele hand tot een soepel deeg.
• Verwarm de oven voor op 175°C en vet een bakblik in.
• Vorm van het deeg ± 100 balletjes van 1 cm doorsnee, druk ze iets plat en leg ze op het bakblik.
• Bak de kruidnoten in het midden van de oven in een kwartier bruin en gaar en laat ze uit de oven op het bakblik afkoelen.