Google Ads

Oosterse kippenbouillon

Ingrediënten:
Mienestjes
2 bosuitjes
6 champignons
3 stengels paksoi
1 eetlepel (roerbak)olie
1 pot kippenbouillon (340 ml)
1/2 dl medium dry sherry
1-2 eetlepels ketjap
1 theelepel sambal oelek

Bereiding:
• Breng in een pan ruim water aan de kook, leg een mienestje erin en laat ze in ± 4 minuten gaar worden.
• Snijd de bosuitjes in ringetjes.
• Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
• Snijd de paksoi in repen.
• Verhit de bakolie in een pan en bak de bosui en de champignons al omscheppend 2 minuten.
• Schep de paksoi erdoor en bak alles nog ± 1 minuut.
• Voeg de bouillon met het kippevlees, 1 dl water en de sherry toe.
• Breng de soep aan de kook en laat het geheel nog ± 2 minuten zachtjes doorkoken.
• Breng de bouillon op smaak met ketjap en sambal.
• Neem het mienestje met een schuimspaan uit het water en leg ze in een soepkom en schep de soep erop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>