Google Ads

Lamsfilet met sinaasappel-knoflooksaus

Ingrediënten:
1 perssinaasappel
2 teentjes knoflook
1 kleine ui
1/2 theelepel tijm
1/4 theelepel rozemarijnnaaldjes
1/4 eetlepel vloeibare honing
1 theelepels mosterd
2 stukjes lamsfilet á 75 gr
zout, peper
1,5 eetlepels crème fraîche

Bereiding:
• Boen de sinaasappel goed schoon en snijd er een stukje schil af van ± 2,5 cm.
• Snijd dit stukje in flinterdunne reepjes.
• Breng de reepjes schil in een pannetje met ruim water aan de kook, laat ze 5 minuten zachtjes koken en daarna in een zeef uitlekken.
• Pers de rest van de sinaasappel uit.
• Pel de teentjes knoflook en snijd ze in plakjes en snipper de ui.
• Doe het sinaasappelsap met de knoflook, de ui, de tijm, de rozemarijn, de honing en de mosterd in een steelpan en laat het geheel ± 15 minuten zachtjes koken.
• Pureer de saus met een staafmixer of wrijf haar door een zeef.
• Verhit de boter in een koekenpan en bak de lamsfilets in ± 4 minuten bruin en van binnen rosé.
• Bestrooi ze met zout en peper.
• Leg de lamsfilets op een warm bord, dek ze met aluminiumfolie af en houd ze warm.
• Roer de gepureerde saus en de crème fraîche door het bakvet en laat de saus inkoken tot hij goed van dikte is.
• Leg de lamsfilets op een warm bord, schenk de saus erover en garneer met de reepjes sinaasappelschil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>