Kotelet met venkel, sinaasappel en rozemarijn

Ingrediënten:
1 theelepel venkel zaden
1 theelepel zwarte peperkorrels
2 takjes rozemarijn
snuifje zout
1 teentje knoflook
schaafsel en sap van een halve sinaasappel
1 ½ eetlepel olijfolie
1 grote varkensvlees kotelet
3 stuks aardappelen


Bereiding:
• Meng de venkel zaden, zwarte peper, rozemarijn en zout in een stamper met vijzel en vermaal dit tot een fijn poeder. Voeg de knoflook toe en maal het verder glad. Voeg het schaafsel, het sap en de helft van de olie, en strijk het mengsel over de kotelet. Zet het apart en marineer het vlees zo lang als de tijd het toelaat.
• Kook ondertussen de aardappelen ongeveer 5 minuten en verwarm een braadpan pan op een hoog vuur.
• Bak de kotelet gedurende 4 minuten elke kant of totdat deze goudbruin is.
• Giet de aardappelen af en bak deze in dezelfde pan met de resterende olie op een hoog vuur tot ze krokant zijn voeg zout naar smaak toe.
• Serveer de kotelet met de aardappelen en met een groene salade of gestoomde sperziebonen naar keuze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Advertenties