Google Ads

Kip met venkel en dragon

Ingrediënten:
2 eetlepels boter
100 gram venkel in reepjes
1 kipfilet á 125 gram
zout, versgemalen peper
1/2 grof gesneden ui
1 uitgeperste teentjes knoflook
1/2 dl droge witte wijn
3/4 dl kippenbouillon (van tablet)
1/2 dl crème fraîche
2 takjes verse dragon, waarvan 1 takje fijngesneden
2 fijngesneden sprietjes bieslook

Bereiding:
• Verhit een eetlepel boter in een ruime pan.
• Roerbak de venkel hierin 3 minuten en schep de groente uit pan.
• Bestrooi de kipfilet met peper en bak ze in de achtergebleven boter in 15 minuten rondom bruin en gaar.
• Bestrooi de gare kip met zout.
• Verhit intussen in een andere pan de rest van de boter en bak de ui en de knoflook hierin voor 3 minuten.
• Voeg de wijn en de bouillon toe en laat het mengsel 10 minuten zachtjes inkoken.
• Roer de crème fraîche, de dragon, de bieslook en de venkel erdoor en breng de saus op smaak met zout en peper.
• Leg de kip en de venkel met de saus op een bord en garneer met de dragon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>