Google Ads

Italiaanse tomatensoep

4 porties
Ingrediënten:
20 g boter
3 uien
1 kg vlees tomaten
1 bosje basilicum
1/2 l groentebouillon
1 beker Zure
50 g gekookte ham in blokjes gesneden
wat Tijm
St 1 gesnipperde ui
30 g parmezaan
zout
peper


Bereiding:
• Pel uien, halveer en snij ze in ringen. Was en kwart tomaten. Pluk basilicum uit de stengels.
• Bak de uienringen in de boter tot ze glazig zijn.
• Haal ze uit de pan en voeg de tomaten en basilicum stelen toe.
• Vul de pan met bouillon, dek af en laat ongeveer 25 minuten sudderen tot de tomaten zijn uiteengevallen.
• Soep door een zeef in een andere pan gieten. Duw de tomatenpulp door de zeef.
• Voeg de ham met gesnipperde ui en tijm toe. Warm de soep opnieuw op.
• Hak basilicumblaadjes grof en voeg ze met de zure room door de soep, breng op smaak met zout en peper.
• Giet het mengsel in kommen en bestrooi ze met Parmezaanse kaas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>