Google Ads

Ham met spruitjes

Ingrediënten:
1/4 kg spruiten
1 schijf Kassler ham
1/2 eetlepel boter
1/4 ui
Wat boter
3 gram Bloem
70 ml melk
Wat zout en peper
Nootmuskaat

Bereiding:
• Maak de spruitjes schoon en kook gedurende 15 minuten in zout water.
• Bak in hete boter de ham 2-3 minuten, te verwijderen.
• Pel de ui, snij fijn en bak ze in de boter.
• Smelt boter voor de bechamel saus in een pan.
• Voeg de bloem toe en roerbak ongeveer 2-3 minuten zonder te laten verkleuren.
• Voeg geleidelijk de koude melk toe en laat gedurende ongeveer 10 minuten sudderen onder doorroeren.
• Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat.
• Verwarm de oven voor op 200 graden.
• Doe de spruitjes in een ovenschaal, en leg de ham erover.
• Verdeel ui en de bechamelsaus erover.
• Bak in de oven voor ongeveer 20 minuten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>