Google Ads

Groentenquiche

Ingrediënten:
250 g bladerdeeg
Meel voor het werkoppervlak
Vet voor de mal
evt paneermeel
1 middelgroot ui
2 grote teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
450 g groenten naar keuze
1 snufje zout en peper
200 g slagroom
3 middelgroot ei
2 theelepels mosterd, medium
1 bosje bieslook
evt wat water

Bereiding:
• Schil de ui en de knoflook en snij in blokjes.
• Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflookblokjes glazig.
• Voeg de groenten toe en bak ongeveer 5 minuten op laag vuur, eventueel met wat water.
• Breng de groenten op smaak met zout en peper.
• Klop de room met de eieren en de mosterd en breng op smaak met zout en peper.
• Leg de bladerdeegbladen op elkaar en rol ze met een deegrol uit op het licht bebloemde werkoppervlak tot een vierkant van ongeveer 35 x 35 cm.
• Leg het deeg in een ingevette taartvorm en druk het licht aan op de rand.
• Prik de grond meerdere malen door met een vork en bestrooi, als je dat wilt, paneermeel.
• Laat het deeg 15 minuten rusten.
• Verwarm de oven voor op 200°C.
• Was ondertussen de bieslook en dep droog.
• Snijd 3/4 van het in fijne broodjes en meng onder de groenten.
• Doe de groenten in de vormen giet de eierroom erover.
• Snijd de uitstekende deegranden af.
• Plaats vervolgens de quiche op het rooster in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 30 – 35 minuten.
• Laat de quiche afkoelen, bestrooi met de overgebleven bieslook en serveer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>