Google Ads

Gemarineerde zalm

Ingrediënten:
1 zalmfilet
zout en peper naar smaak
3/4 theelepel uienpoeder
1/4 theelepel gemalen rode peper
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel vers citroensap
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 1/4 theelepels witte balsamico azijn
1 1/2 theelepels witte suiker
1 1/2 theelepels gehakte ui
1 1/2 theelepels gehakte koriander


Bereiding:
• bestrooi de filet met zout en peper, uienpoeder, en rode peper vlokken en leg het opzij in een ovenschaal.
• Meng in een middelgrote kom de olijfolie, citroensap, knoflook, balsamico azijn, suiker, groene uien, en koriander.
• Giet de marinade over zalm; dek het af en zet het in de koelkast voor ten minste 6 uur.
• Verwarm de oven voor op 230 graden C.
• Plaats de zalm in een voorverwarmde oven en bak gedurende 5 minuten.
• Zet de temperatuur op 260 graden C, draai de filet, en braad nog 5 minuten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>