Google Ads

Gegrilde paling

Ingrediënten:
250 gram grote palingfilets
½ dl slagroom
wat olie
½ citroen
1 theelepel mosterd
½ ui
Peterselie
Bieslook
Zout, peper


Bereiding:
• Maak een marinade van de olie, zout, peper en het sap van een vierde citroen.
• Snij de palingfilets in stukken van 10 cm.
• Laat de filets gedurende twee uur marineren.
• Zorg ervoor dat ze geheel met marinade bedekt zijn.
• Hak wat bieslook en peterselie fijn, samen ongeveer een theelepel vol.
• Meng de slagroom met de mosterd, voeg er zout en peper bij en het bieslook en peterselie.
• Breng dit mengsel aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes koken.
• Laat de palingfilets uitlekken.
• Leg ze 15 minuten onder de grill waarbij ze enkele keren worden omgedraaid.
• Snij ondertussen de rest van de citroenen in schijfjes.
• Leg de palingfilets op een voorverwarmde dienschaal, schenk er de saus over en garneer met schijfjes citroen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>