Google Ads

Gegratineerde groene koolstamppot

Ingrediënten:
250 gram aardappelen
1 eetlepel olie
125 gram panklare groene kool
1 theelepel shoarmakruiden
1/2 dl appelsap
1/2 ei
50 gram oude geraspte kaas

Bereiding:
• Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
• Verhit de olie in een braadpan en bak de aardappelblokjes en de kool met de shoarmakruiden ± 3 minuten op hoog vuur tot de kool is geslonken.
• Voeg het appelsap toe en smoor de aardappelen en de kool in een gesloten pan in ± 10 minuten gaar.
• Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
• Stamp de aardappelen en de kool fijn en roer er het ei en 25 gram kaas door.
• Doe de stamppot over in een kleine wijde ovenschaal en strooi er de rest van de kaas over.
• Zet de schaal onder de grill en laat de schotel in ± 5 minuten goudbruin worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>