Google Ads

Ei in een spinazie nest

Ingrediënten:
150 gram aardappelen (gekookt, gesschild)
1/2 sjalotje
1/2 knoflookteentjes
1/2 eetlepel margarine
170 gram diepvriesspinazie
62 1/2 ml room
Zout, peper
Nootmuskaat (geraspt, verse)
1 ei
25 gram Edammer kaas

Bereiding:
• Schil de sjalotten en knoflook en snijd ze in blokjes.
• Bak glazig in de hete boter, voeg de spinazie toe en bak op een laag vuuur, totdat de spinazie is ontdooid.
• Voeg vervolgens 2/3 van de room toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en bak ongeveer 3 minuten.
• Snijd de aardappelen klein en plaats in een ingevette ovenschaal.
• Verdeel de spinazie gelijkmatig over de aardappelen.
• Duw met een lepel een put in de spinazie en breek er het ei in.
• Verdeel de rest van de room en de Edam over de spinazie, zodat het ei nog steeds te zien is.
• Bak in de voorverwarmde oven op 180°C en bak ongeveer 20-30 minuten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Advertenties