Google Ads

Dal

Ingrediënten:
50 g linzen, rood
Water, 250 ml
1/2 ui, in  dunne reepjes gesneden
1/2 teentje knoflook, fijngehakt
gemberwortel, fijngehakt
1 kleine tomaat in stukjes
1 chili peper fijngesneden
1/4 theelepel komijnpoeder
1/8 theelepel kurkuma poeder
1/4 theelepel zout of naar smaak
1 eetlepel boter

Bereiding:
• Kook de gewassen en uitgelekte linzen met de knoflook, de gember, het zout en de kurkuma in 250 ml water voor 30-35 minuten.
• Laat het mengsel sudderen tot het gaar is.
• Voeg evt wat water toe om te voorkomen dat de lenzen droogkoken.
• Verhit de boter in een pan, fruit de chili met de komijn en voeg de uien toe.
• Zodra de uien goudbruin zijn, voeg de tomaten toe en bak mee.
• Voeg ten slotte de gekookte linzen toe en bak nog eens 5-10 minuten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>