Google Ads

Crema con funghi porcini

(paddestoelensoep)

Ingrediënten:
25 gr boter
1 gesnipperde ui
1 teentje knoflook
100 gr grotchampignons in plakjes
100 gr Italiaanse boleten in plakjes
100 gr oesterzwammen in repen
100 gr shii-take in plakjes
1 dl droge witte wijn
1 liter groente- of kippenbouillon
1/4 liter room
peper, zout


Bereiding:
• Verhit de boter in een braadpan en bak de ui en het uitgeperst teentje knoflook daarin zachtjes 3 minuten.
• Voeg de paddestoelen toe en bak ze op laag vuur al omscheppend 7 minuten mee.
• Voeg dan de wijn toe en blijf bakken tot het vocht is verdampt.
• Roer de bouillon en de room erdoor en laat de soep nog 15 minuten zachtjes koken.
• Breng op smaak met peper en zout.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Advertenties