Google Ads

Bier-broodsoep

Ingrediënten:
1 ui
10 gram boter
1 eetlepel tomatenpuree
1 vleesbouillontablet
2 dl donker bier
1 theelepel tijm
1 stukje foelie
2 sneetjes volkorenbrood
2 eetlepels fijngesneden peterselie
zout, peper

Bereiding:
• Pel de ui en rasp hem fijn.
• Verhit de boter in een pan en fruit de ui even aan.
• Roer de tomatenpuree erdoor.
• Voeg 3 dl water, het bouillontablet, het bier, de tijm en de foelie toe en laat de soep ±5 minuten zachtjes koken.
• Snijd de korstjes van het brood, verkruimel de sneetjes en roer het broodkruim door de soep.
• Verwarm de soep nog ± 3 minuten en roer er op het laatste moment de peterselie door.
• Breng op smaak met zout en peper.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>