Google Ads

Aspergescrèmesoep

Ingrediënten:
500 g asperges, wit
250 ml water
50 ml witte wijn
Het sap van 1/2 kleine citroen
1 snuifje suiker
Zout en peper
50 g boter
50 ml crème
Wat peterselie
Wat bieslook

Bereiding:
• Schil de asperges en snijd 1,5 – 2 cm van de eindjes af.
• Snij de asperges in stukjes en doe ze in een pan.
• Voeg water, witte wijn, citroensap, zout, suiker en 20 gram boter toe.
• Laat ongeveer 15 minuten koken tot de asperges gaar zijn.
• Verwijder wat aspergestukjes en leg opzij.
• Doe de resterende asperges met soep in een blender.
• Voeg room, wat zout en peper en de resterende 30 gram boter toe en pureer goed.
• Breng de soep op smaak en voeg de aspergestukjes toe.
• Doe de soep in een bord en garneer met peterselie of bieslook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>