Google Ads

Asperge-courgetterisotto

Ingrediënten:
90 gram groene asperges in schuine stukken van 5 cm
wat boter
½ courgette in halve plakken
1 sjalotje in ringen
75 gram Lassie Risottorijst
de schil van ¼ citroen in dunne reepjes
¼ liter kippenbouillon (van tablet)
20 gr geraspte Parmezaanse kaas
versgemalen peper


Bereiding:
• Kook de asperges 4 minuten in water met zout, schep ze uit de pan en houd ze warm.
• Bewaar ¾ dl van het kookwater.
• Bak de courgette en de sjalot omscheppend 2 minuten in de boter.
• Temper het vuur, voeg de rijst en de citroenreepjes toe en bak omscheppend 2 minuten tot de rijstkorrels glazig zijn.
• Schenk, onder af en toe roeren, het aspergekookwater en de bouillon in delen bij de rijst.
• Voeg steeds pas een nieuw deel toe als de vorige vloeistof is opgenomen.
• Schep er na 20 minuten de asperges door en warm nog 1 minuut door.
• Voeg naar smaak kaas en peper toe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>