Google Ads

Aardappelsalade Met Kip

Ingrediënten:
1/2 kg aardappelen
50 ml gevogelte bouillon
100 g kipfilet
100 gram artisjokharten (400 g vulling hoeveelheid)
200 gram cherrytomaten
wat Basilicum
1 1/4 eetlepels rode wijn
zout
peper
1 eetlepel koolzaadolie

Bereiding:
• Schil de aardappelen, kook 25-30 minuten in zout water, afgieten en laten afkoelen.
• Breng de bouillon aan de kook.
• Spoel de kip af, deb droog, snijd in reepjes en kook gedurende 5 minuten in de bouillon op een klein vuur.
• Verwijder de kip en bewaar de bouillon.
• Druip de artisjokken af en halveer de cherrytomaten.
• Meng beide onder de afgekoelde aardappelen samen met vers geplukte basilicum.
• Meng de rode wijn, zout, peper en koolzaadolie in een dressing en verfijn met wat bouillon.
• Doe de dressing over de aardappelsalade toe en roer door.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>