Google Ads

Aardappel-wortel stoofpot met cabanossi

Ingrediënten:
200 gram aardappelen
100 gram wortels
100 gram uien
100 gram cabanossi
150 ml bouillon
50 ml crème
1/2 theelepel marjolein
1/4 theelepel komijnpoeder
1/4 theelepel Pul Biber
1/2 eetlepel tomatenpuree
1/2 eetlepel citroensap
1/2 teentje knoflook
1 eetlepel zonnebloempitten
Zout en versgemalen peper
Wat maïzena

Bereiding:
• Schil de aardappelen, wortelen en ui en snij in grote stukken. hak de knoflook fijn.
• Halveer de cabanossi in de lengte en snijd ze in ongeveer 1 cm breed stukken.
• Rooster de zonnebloempitten in een pan zonder olie tot ze verkleuren en zet opzij.
• Bak de uien in een beetje olie tot ze bruin beginnen te worden.
• Voeg vervolgens de Cabanossistukjes toe en bak mee.
• Voeg de tomatenpuree en smoor iets.
• Blus af met de bouillon en voeg de aardappelen en wortelen toe.
• Roer de karwij, marjolein, knoflook, Pul Biber, citroensap en room door de stoofpot.
• Laat alles ongeveer 20 minuten zacht sudderen en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
• Dik de stoofpot in met een beetje maïzena, doe het op een bord en bestrooi met zonnebloempitten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>