Google Ads

Aardappel-koolraap stoofpot

Ingrediënten:
200 gram zalmfilet
1 kleine koolraap met jonge bladeren
250 gram aardappelen
1/2 ui
100 ml plantaardige bouillon
zout en peper
25 ml slagroom
wat verse kervel, gehakt
citroensap

Bereiding:
• Spoel de zalmfilet af, dep deze droog en snijd het in blokjes van ongeveer 1,5 tot 2 cm groot.
• Snijd de jonge bladeren van de koolraap, was ze, schud ze droog en snijd ze in reepjes.
• Was en schil de koolraap, ui en aardappelen.
• Snij alles in kleine stukjes en kook met de koolraapblaadjes in de plantaardige bouillon in een pan.
• Breng op smaak met wat zout en peper.
• Dek af en kook op laag vuur gedurende voor ongeveer 15 minuten.
• Voeg de room en de vers gehakte kervel toe en breng opnieuw aan de kook.
• Leg de zalmblokjes op de groenten, dek ze af en laat in ongeveer 5 minuten gaar worden.
• Breng de stoofschotel op smaak met een beetje citroensap en zout en peper als dat nodig is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>